sales starter

Sales starters opgelet! Starten in de sales?

Sales starters opgelet! Ga jij starten in de ‘sales’? We hebben vijf tips die je succesvol gaan maken!

Je hebt de keuze gemaakt om een carrière te gaan maken in de ’sales’. Een goede keuze als je het mij vraagt en om deze reden hebben we enkele tips voor je die jou gaan helpen om succesvol te zijn!

  • Leer acquireren!

Je begint een commerciële baan vaak als junior buitendienst accountmanager of binnendienst verkoper. Beide functies zullen altijd een deel acquisitie bevatten omdat dit toch de basis is die iedere goede ‘sales man of vrouw’ zal moeten beheersen. Ook al ben je voornemens om een ‘relatiebeheerder’ te worden dan is het toch belangrijk om de kunst van het ‘acquireren’ te leren. In ieder gesprek met een klant zullen elementen terug komen die ook in een verkoopgesprek zitten.

  • Lees veel vak literatuur!

Het vak ‘sales’ is een mooi vak. Als je begint is het zaak om binnen jouw vakgebied zoveel mogelijk literatuur te gaan lezen. Dit gaat je helpen om heel snel op niveau te komen en alle facetten van het vak in te zien. Abonneer je op e-mail nieuwsbrieven van websites die wekelijks goede content hebben, volg goede bloggers op hun website of Youtube en natuurlijk zijn er nog steeds goede vakbladen te krijgen.

  • Wees target bewust.

Targets zijn onderdeel van jouw verantwoordelijkheid als ‘sales professional’. Voor het bedrijf is dit natuurlijk dé graadmeter of jij als startende ‘sales’ het gaat maken. Uiteraard is er voor iedere baan een aanlooptijd waarin je echte orders gaat binnen halen en zal je niet op de eerste targets worden afgerekend als je deze niet haalt, maar het is wel van belang dat je target bewust bent. Laat jouw manager of directie zien wat je eraan doet om het target te halen, dan wordt deze vorm van bewustzijn zeker positief opgemerkt.

  • Leer van collega’s.

Ieder bedrijf heeft wel een paar oude ‘rotten’ zitten die al jaren lang in de verkoop zitten. Nee je hoeft deze collega’s niet te kopiëren, maar het is altijd goed om er in het begin van jouw carrière veel mee samen te werken. We zeggen wel eens dat je het ‘wiel’ niet altijd hoeft uit te vinden en dat is in deze ook het geval. Een collega die al een tijd dit vak bedrijft zou je wel eens heel tijdwinst kunnen geven omdat hij je ‘hands on’ tips kan geven.

  • Zorg voor een hoog activiteiten niveau!

In iedere ‘sales gerichte’ organisatie zal je merken dat sales management hamert op het genereren van activiteiten in de vorm van bezoeken bij klanten of uitgaande telefoongesprekken. Mijn manager sprak altijd met de woorden “input = output” en dat is ook echt waar. Als je voldoende activiteiten op een effectieve wijze ontplooit zal je uiteindelijk daar de vruchten van gaan plukken. Deze vruchten heten in de wereld van de verkoop orders en omzet voor het bedrijf waar je werkzaam voor bent.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Share