commercieel medewerker binnendienst

Commercieel medewerker binnendienst

Commercieel medewerker binnendienst?

Commercieel medewerker binnendienst, wat moet ik me bij deze functie voorstellen? We zien vaak dat deze functies worden gedaan door ‘sales professionals’ die net afgestudeerd zijn of juist worden gedaan door mensen die behoefte hebben aan een part time baan. We zien deze functies bij organisaties met 10 werknemers, maar zeker ook bij grote organisaties met wel 500 medewerkers.

Takenpakket commercieel medewerker binnendienst

We zien wel een verschillend takenpakket bij kleinere organisaties die vaak breder is dan bij grote ondernemingen waar je toch een vast takenpakket zal krijgen met gestructureerde dagen en werkzaamheden. Een commercieel medewerker binnendienst houdt zich bezig met de verkoop van producten en/of  diensten. Dit kan volledig zelfstandig zijn of als ondersteuning voor de verkopers buitendienst. Het takenpakket is sterk afhankelijk van de organisatie, maar hier vind je een opsomming van het mogelijke takenpakket

De volgende werkzaamheden vallen onder de verantwoordelijkheid van deze rol:

  • Offertes maken
  • Afhandelen van bestellingen
  • Afspraken maken met klanten
  • Klachten afhandeling
  • Aftersales
  • Ondersteunen van verkopers buitendienst
  • Marketing acties opvolgen
  • Facturen maken

Vaak kan je met een MBO diploma al aan de slag als commercieel medewerker binnendienst. Het is wel belangrijk dat je beschikt over competenties zoals doorzettingsvermogen, een vlotte babbel, snel lerend en accuraat zijn.

Er is altijd een groeiende vraag naar goede binnendienst medewerkers bij veel bedrijven. Een commercieel binnendienst functie zit momenteel ongeveer op een salaris niveau dat schommelt tussen de 2100 & 2.600,- Euro bruto per maand. In sommige gevallen zijn er ook bonus constructies te verdienen bij deze functie.  Een bonus kan behaald worden als target doelstellingen worden behaald. Deze kunnen maandelijks of per kwartaal worden gesteld door het bedrijf.

Als commercieel medewerker binnendienst kan je ook doorgroeien naar een sales management positie, lees hier meer over de sales manager functie, klik door naar de volgende pagina: https://www.salesenmarketingvacatures.nl/sales_functie_overzi/salesmanager-functie-omschrijving/

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Share