Salesmanager

Salesmanager

Salesmanager functie omschrijving die je doorgaans bij veel organisaties zal terug vinden.

Salesmanager functie omschrijving die je doorgaans bij veel organisaties zal terug vinden vind je nu ook op Salesenmarketingvacatures.nl.

We zien salesmanager vacatures al bij bedrijven vanaf 20 werknemers. Een salesmanager bij een organisatie tot 50 werknemers is vaak een meewerkend voorman en hiermee bedoelen we dat je in deze rol ook zelf sales activiteiten ontplooit. Het ‘managen’ van andere medewerkers zal afhankelijk van de inrichting van de functie.

Een salesmanager bij een organisatie vanaf 50 werknemers zal vaak een leidinggevende rol hebben en als verantwoordelijkheid hebben het managen en coachen van een groep sales medewerkers. In deze rol kan dit betrekking hebben of de binnen-of buitendienst, of in veel gevallen beiden.

Het takenpakket van een salesmanager kan zeer divers zijn:

  • Aansturen van sales team
  • Lid van management team
  • Opstellen strategisch verkoopplan
  • Coördinatie marketing acties
  • Analyseren verkoopstrategie
  • Rapportages maken
  • Markt analyses maken

 

Het salaris kan variëren van 60K OTE tot zwaardere functies die wel 140K OTE kunnen zijn. Een leuke functie waar je zeker goed mee kan verdienen, alleen verwacht niet dat het een eenvoudige functie is.

De zwaarte van de functie heeft vaak te maken met het aantal medewerkers in het team dat aangestuurd dient te worden. Ook kan de complexiteit van het verkoopproces een aandeel hebben in de hoeveelheid werk die je in deze functie moet gaan doen. Je bent de spil tussen directie en het verkoop team en zal dus goed de belangen van beiden moeten kunnen behartigen. Er is dus uitdaging genoeg voor een echte manager die weet hoe hij een sales team gestructureerd kan krijgen op basis van een slimme verkoop strategie.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Share