online marketeer

Online marketeer

Online marketeer functies zijn anno 2018 enorm belangrijk geworden voor veel werkgevers.

Online marketeer functies zijn gewild! We zien dat in 2018 het aantal vacatures het aantal online marketeers overstijgt en er dus een enorm gat is geslagen tussen vraag en aanbod. Om aan deze vraag te voldoen zien we dat veel bedrijven junior online marketing vacatures aanbieden en zelf kandidaten gaan opleiden.

Een online marketeer kan bij een bedrijf de volgende werkzaamheden in zijn/haar pakket zitten:

  • Uitvoeren van SEA (Search Engine Advertising) campagnes
  • Uitvoeren van SEO (Search Engine Optimalisition) op eigen websites
  • E-mail marketing
  • Social media marketing
  • Sociale media advertising
  • Content marketing

 

Het salaris van een online marketeer verschilt enorm per organisatie. We zien dat junior online marketing vacatures worden aangeboden voor 2.300 Euro bruto tot senior online marketeer functies voor 3.700,- Euro. Als een bedrijf gaat investeren om je op het juiste niveau te krijgen dan zie je vaak een lager start salaris.

Ruim 25 jaar geleden zag je de online marketeer alleen nog maar actief bij bedrijven die webshops exploiteerden, maar nu worden ze ook gevraagd bij bedrijven die de online zichtbaarheid willen vergroten.  De zoekmachines zijn voor veel bedrijven enorm belangrijk, omdat men hier nieuwe klanten kan vinden die op zoek zijn naar een product of dienst.

Een online marketeer wordt ook ingezet voor het behalen van conversie op online uitingen.  Tegenwoordig kan men naast de zoekmachines ook direct converteren als men gaat adverteren via social media kanalen. Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram worden allemaal gebruikt voor het pro actief adverteren van goederen en diensten van bedrijven. Deze kanalen worden dagelijks gebruikt door miljoenen gebruikers en kunnen heel gericht de gewenste doelgroep bereiken.

Wij vinden opdracht een online marketeer functie één van de leukere marketing banen, omdat deze altijd heel dynamisch zal zijn. De dynamiek wordt bepaald door het veranderende online landschap dat continue in beweging is.

 

Lees ook het blog “Hoe word ik marketingmanager? ” op deze pagina.

 

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Share