Accountmanager

Accountmanager Noord-Nederland

Dienstverband:

Opleidingsniveau:

Provincie:

Plaats:

Branche:

Functie omschrijving: 

James Walker Benelux is ter versterking van de sales buitendienst op zoek naar 2 Accountmanagers in Nederland. Ben jij commercieel, servicegericht en heb je ervaring in de verkoop van afdichtingen of pakkingen? Dan ben jij onze nieuwe collega!

Als Accountmanager adviseer je nieuwe en bestaande klanten over de dienstverlening en producten van James Walker. Jij ziet elke dag kansen om duurzame relaties te ontwikkelen en onze service te verbeteren. Naast een individuele target, werk je samen met je binnen- en buitendienstcollega’s aan een gezamenlijk salesdoel.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Identificeren van sales mogelijkheden door actieve research en analyses;
 • Aanleveren van bezoekrapportages en strategische verkoopplannen;
 • Actief ontwikkelen en uitbreiden van je klantenportefeuille;
 • Verlenen van technisch advies in samenspraak met Application Engineering;
 • Coördineren en opvolgen van offertes in samenwerking met de Binnendienst.

Wat wordt jouw werkgebied?
Jouw werkgebied wordt de regio Noord-, Zuid-, Oost-, Zuid- of West-Nederland. Dat bepalen we samen, en laten we ook afhangen van jouw woonplaats. Want voor jou en voor ons is het prettig als jij je tijd nuttig kunt besteden. En niet te veel in de auto hoeft te zitten.

Functie eisen: 
 • Minimaal een MBO diploma in de richting Commercie of Werktuigbouwkunde;
 • Meerdere jaren ervaring in een technisch commerciële buitendienst functie;
 • Sterke intuïtie voor commerciële kansen;
 • Ondernemend, ambitieus en representatief;
 • Affiniteit met afdichtingen, pakkingen, hydrauliek en pneumatiek zijn een pré.
Bedrijfsprofiel: 

James Walker Benelux (www.jameswalker.biz) maakt onderdeel uit van de James Walker Group Ltd. In ons 134-jarige bestaan zijn we uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande producenten van afdichtingen. Binnen de Benelux geven meer dan 100 werknemers dagelijks het beste van zichzelf, om klanten een optimale service te verlenen. In Nederland is onze kantoor- en productielocatie gevestigd in Oud-Beijerland, vlakbij Rotterdam.

Naast de verkoop van afdichtingen heeft James Walker Benelux service afdelingen voor de revisie van mechanische afdichtingen, het snijden van vlakke dichtingen en de productie van semi-metaal pakkingen. Onze producten en diensten bevinden zich in het bovenste segment van de markt.

Ons geheim
Ons geheim ligt bij de mensen die bij James Walker werken; zij maken het verschil. We hechten veel waarde en belang aan kwaliteit en klanttevredenheid. Elk jaar verrichten wij een klanttevredenheidsonderzoek, met in 2016 een score van maar liefst 84,1%! Om dit te waarborgen en te verbeteren houdt James Walker vast aan haar kernwaarden:

 • Build great relationships; Wederzijds respect en bouwen aan duurzame relaties.
 • Know your stuff; Wees een expert in alles wat je doet, excelleer in je werk.
 • Make a difference; Maak het verschil, elke klant is uniek, bied service op maat.
 • Get things done; Zorg dat je je belofte nakomt en geef het beste van jezelf.
 • Change for better; Inspireer anderen met jouw manier van werken, innoveer en wees creatief. Stel jezelf de vraag: ‘is dit het beste dat ik kan bieden’?
Arbeidsvoorwaarden: 

Veel vrijheid en verantwoordelijkheid over eigen budget en KPI’s. We werken met een professioneel Opportunity Pipeline Tracking (OPT) systeem, zodat jij je saleskansen zelf ook goed kunt bijhouden. Met producttrainingen blijf je jouw technische know-how ontwikkelen en ben je altijd up-to-date. Uiteraard bieden we een passend salarispakket aangevuld met een prikkelende bonusregeling.

Sollicitatieprocedure: 

Herken jij jezelf in deze vacature en onze kernwaarden? Stuur dan uiterlijk vrijdag 14 april jouw sollicitatie per e-mail naar hr.benelux@jameswalker.biz. Voor vragen kun je contact opnemen met Andjana Orie (Senior HR Officer) via telefoonnummer 0186-633151. Aan de selectieprocedure is vooraf een assessment verbonden.

Ken je iemand die geschikt zou kunnen zijn? Maak hem/haar dan attent op deze vacature!

Trefwoorden zijn: sales, representative, buitendienst, accountmanager, technisch, technische, metaal, afdichtingen, seals, account manager, Nederland, Noord-Nederland, Oost-Nederland, West-Nederland, Zuid-Nederland