Sales manager vacatures

Ambities om aan de slag te gaan als sales manager? De afdeling sales van een bedrijf zorgt voor de verkoop van een product of dienst. Als sales manager geef je leiding aan een team van verkopers. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat er veel producten of diensten worden verkocht, vaak gebeurt dit in nauwe samenwerking met de marketingafdeling. Een marketing afdeling richt zich op de promotie van de productie en diensten, de afdeling sales op de daadwerkelijke verkoop. Op zoek naar vacatures voor sales manager? Dan ben je hier aan het juiste adres voor de volgende stap in je carrière.

Niet gevonden wat je zoekt? Wellicht helpen de onderstaande rubrieken je verder:

Hieronder vind je meest recente sales manager vacatures geplaatst door onze adverteerders. Mocht je geen passende functie hebben gevonden dan kan je ook jouw cv in onze cv database plaatsen via deze link

Schouten & Nelissen
Key Accountmanager
Fulltime
HBO
Regio Den Bosch
Onderwijs
Als Key Accountmanager ben je verantwoordelijk voor de relatie met strategische klanten, zowel nationaal als internationaal. Je bent een gedegen gesprekspartner en businesspartner voor onze klant.
Schouten & Nelissen
Adviseur Sales b2b
Fulltime
HBO
Regio Den Bosch
Onderwijs
Het doel van de adviseur Sales is het adviseren van onze klanten over de verschillende (maatwerk) leeroplossingen die Schouten Global biedt en het opvolgen daarvan.
SAB Catering B.V.
Salesmanager
Fulltime, Parttime
HBO
Landelijk Nederland
Horeca
SAB zoekt salesmanager met lef en plezier in goed eten. Goed eten houdt mensen bezig. Dat is ons uitgangspunt als cateraar. Verrassend eten en drinken maakt mensen gelukkiger, leert onze 60 jaar lange ervaring.
Fadello
Senior Sales Account Manager
Fulltime
HBO
Regio Amersfoort
Transport / Logistiek
Als Senior Sales Account Manager heb je de belangrijke taak om Fadello verder te laten groeien. Met jouw netwerk weet jij makkelijk contact te leggen met de juiste persoon bij de retail bedrijven uit de Twinkle top 100.
Rockwool Group
Group Commercial Exellence Manager
Fulltime
HBO
Regio Roermond
Techniek
Do you have a strategic mindset, high ambitions, an operational approach, the ability to navigate in international organisations and are you ready to take a stand to improve the global climate situation? Welcome to RTI.

Pagina's

Functiebeschrijving sales manager

Het leidinggeven aan een team van verkopers staat centraal in deze functie. Samen met hen zorg je dat de verkoopdoelstellingen worden behaald. Het is nuttig om als sales manager, in overleg met de marketingafdeling een verkoopplan op te stellen. Aan de hand hiervan stel je verschillende targets op die je met je team wil behalen. Met een verkoopplan breng je in kaart welke verkoopresultaten het bedrijf wil behalen. Check om de zoveel weken in hoeverre de targets behaald zijn, of ze realistisch zijn en eventuele aanpassingen voor de daaropvolgende periode. Dit verkoopplan dient als een rode leidraad voor een sales manager, en het helpt om verkoopdoelstellingen te behalen. Maar ook het onderhouden van klantrelaties speelt een belangrijke rol, tijdens het gehele proces dat de klant doorloopt: voor-, tijdens-, en na de aankoop. Als sales manager volg je alle trends, ontwikkelingen en kansen die de markt biedt. Je houdt het nauwlettend in de gaten en zorgt dat je er direct op inspeelt indien nodig.

Verkoopplan

Een verkoopplan helpt veel managers en sales medewerkers om duidelijk te krijgen wat de verkoopdoelen zijn voor een onderneming. Breng de kansen in kaart, een planning van inzichten en inspanningen die moeten gebeuren. Daarnaast staan alle basisgegevens van een bedrijf in een verkoopplan. Denk aan producten, organisatie, plan van aanpak, ontwikkelingen en doelen. Nuttig en belangrijk voor ieder bedrijf!

Eigenschappen

Het is belangrijk dat je de juiste skills hebt om als sales manager aan de slag te gaan. Belangrijke eigenschappen zijn: klantgericht, stressbestendig, doorzettingsvermogen, goed kunnen plannen, organiseren en leidinggeven. Zorg dat je op de juiste manier het team motiveert en inspireert. Een manager zorgt dus niet alleen dat alle targets en doelen worden behaald, maar geeft leiding op alle fronten.

Hoe word je een sales manager?

Wil je graag doorgroeien in het beroep van sales manager? Zorg dan dat je minimaal HBO werk- en denkniveau hebt, voordat je gaat solliciteren. Een HBO-opleiding in de richting van economie sluit daar goed bij aan. Opleidingen in deze richting worden op verschillende hogescholen aangeboden, denk aan: commerciële economie, marketing management, communicatie of MER (Management, economie & recht). Het is afhankelijk van het soort bedrijf waar je solliciteert, of er om een bepaalde expertise wordt gevraagd. Deze kun je opdoen door werkervaring te genereren in een bepaalde branche. Logischerwijs vind je bijvoorbeeld makkelijker een baan in de foodbranche, als je daarin al sales ervaring hebt.

Solliciteren

Heb jij ambities om sales manager te worden? Of al werkzaam in de sales maar op zoek naar een nieuwe uitdaging? Kijk dan naar onze vacatures voor sales manager, upload je CV en schrijf een ijzersterke sollicitatiebrief! je krijgt automatisch bericht wanneer we een passende baan hebben gevonden. Er komen namelijk regelmatig sales manager vacatures vrij. Je wordt vervolgens alleen benaderd door ons eigen team, niet door derden. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat je gegevens veilig zijn. Alleen bij een relevante match wordt er toenadering gezocht, waar je vervolgens zelf de keuze hebt om te solliciteren of niet. Geef je carrière een boost en wie weet werk jij binnenkort wel als een professionele sales manager. Stuur je eigen team aan en benut je kwaliteiten optimaal.

Op de hoogte blijven?

Wil je graag up-to-date blijven? Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief. Hierin worden telkens verschillende soorten sales manager vacatures en de laatste blog- en nieuwsberichten uitgelicht. Op onze blog vind je namelijk interessante blogberichten over onderwerpen binnen het sales vakgebied. Allerlei onderwerpen komen aan bod die je aandacht kunnen trekken zoals sales manager. Van sollicitatietips tot de verschillende sales typetjes, je leest het hier!