Marketing Intelligence Analist Rotterdam

Marketing Intelligence Analist (fulltime)

Dienstverband:

Opleidingsniveau:

Provincie:

Plaats:

Branche:

Functie omschrijving: 

Delta Wines in Waddinxveen, zoekt een ervaren Marketing Intelligence Analist die mee bouwt aan de stappen om Delta Wines fact-based professioneler in de markt te zetten.

Functie
Als Marketing Intelligence Analist ben je de data verzamelaar en analist van de organisatie. Je bent in die rol vanuit de afdeling Marketing en Communicatie sparringpartner voor marketing, inkoop en accountmanagement vakhandel en retail. Het team bestaat momenteel uit drie collega’s die zich met de diverse marketing en communicatie werkzaamheden bezighouden.
Doelstelling van de afdeling is om marketing en communicatie binnen Delta Wines verder te professionaliseren en naar strategisch niveau te brengen. Data, analyse en fact-based werken zijn daar een belangrijke stap in.

Je hebt een proactieve rol bij het in kaart brengen van de markt in de breedste zin van het woord; van productniveau of labelniveau tot consument, categorie, klant, de totale Nederlandse en buitenlandse marktontwikkeling, trends en innovaties.
Je hebt vanuit data en analyse een adviserende rol met als doel de opbrengst en klanttevredenheid voor de bedrijven van Delta Wines te optimaliseren.

Je identificeert kansen voor verbetering van opbrengst en klanttevredenheid door analyses te doen op de klantendatabase, interne afzetgegevens en externe bronnen, zoals GfK, Nielsen, CBS, etc.
Je vertaalt de informatie en resultaten naar bruikbare inzichten voor de afdeling marketing, het management en de accountmanagers en adviseert hierover. Je levert een bijdrage aan fact-based marketing. Je bereidt grote campagnes voor, evalueert deze en borgt de learnings voor toekomstige campagnes.

Je kunt een klantbeeld met data en analyse in kaart brengen en onderbouwen, onder andere door online en offline data te koppelen en te ontsluiten. Je werkt dan ook nauw samen met de afdelingen Sales en IT.

Kortom, je bouwt mee aan de stappen om Delta Wines fact-based professioneler in de markt te zetten.

Functie eisen: 
 • Je hebt een HBO of WO opleiding afgerond met een sterke data en analyse component, bij voorkeur met een marketing focus.
 • Je hebt relevante werkervaring van 3 tot 5 jaar.
 • Je bent sterk met cijfers en communicatief zeer vaardig om deze uit te leggen in ook voor andere vakgebieden begrijpbare taal. Je kunt complexe zaken eenvoudig uitleggen, de juiste vraag achterhalen en overtuigend en kernachtig adviseren. Je bent daarmee in staat om processen te coördineren.
 • Je bent conceptueel sterk, kunt markt overkoepelend denken, en weet hoe je trends en innovaties kunt signaleren, onderzoeken en fact-based kunt prognosticeren.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden waardoor je makkelijk contact maakt met anderen, binnen en buiten de organisatie.
 • Je hebt aantoonbaar kennis van en ervaring met campagne management, email en online marketing tools (zoals CRM, Google Analytics, Adwords, ervaring op het gebied van SEO en social media marketing is een pré).
Bedrijfsprofiel: 

Delta Wines (www.deltawines.eu) is een internationale speler en B2B marktleider in Nederland. Binnen Delta Wines vallen zes bedrijven, DGS WIJN (www.dgswijn.nl), Coenecoop Wine Traders (www.coenecoop.com), Pallas Wines (www.pallaswines.nl), Global Wine Operations (www.globalwineoperations.com), ANKA (www.ankawines.pl) en Adveal (www.adveal.cz).
Deze bedrijven zijn vertegenwoordigers van een groot aantal toonaangevende wijnhuizen en zijn marktleider in zowel supermarkt-, speciaalzaak-, als foodservicekanaal. Onze rol in de keten tussen producent en consument bestaat uit het selecteren, distribueren en positioneren van kwaliteitswijnen. Door onze schaalgrootte en de samenwerking binnen de Delta Wines organisatie doen wij dit op een efficiënte manier waardoor wij een uitzonderlijk goede verhouding tussen kwaliteit en prijs hebben.

Arbeidsvoorwaarden: 
 • Een no-nonsense bedrijf met korte lijnen.
 • Een grote marktspeler met jaarlijks goede resultaten.
 • Een baan bij een inspirerend bedrijf - met een mooi product -, dat blijft groeien en innovatie hoog in het vaandel heeft staan.
 • Een geweldige uitdaging waarbij je volop de ruimte krijgt om deze nieuwe functie vorm te geven.
 • Enthousiaste collega’s met passie voor wijn.
 • Tijdelijk contract met de intentie tot vast dienstverband.
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
Sollicitatieprocedure: 

Spreekt deze vacature je aan en wil je graag deel gaan uitmaken van ons succesvolle team, solliciteer dan via deze sollicitatielink. 

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je bellen met Wendy van den Hengel (Manager Marketing en Communicatie): 0180 – 635 118.

Eventuele acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: data marketeer, data driven, marketing intelligence, analist, data analist, marketeer, conceptueel, cijfermatig, campagne management, campagne manager, online marketing tools, conceptueel, www.deltawines.eu, www.primatch.nl, www.dgswijn.nl, www.dgswijn.nl, www.pallaswines.nl, www.globalwineoperations.com, www.ankwines.pl, www.adveal.cz.