Commercieel Medewerker Binnendienst (40 uur)

Commercieel Medewerker Binnendienst (40 uur)

Dienstverband:

Opleidingsniveau:

Provincie:

Plaats:

Branche:

Functie omschrijving: 

Pepperl+Fuchs in Den Bosch is op zoek naar een technisch commercieel medewerker binnendienst voor ondersteuning van de accountmanagers in de buitendienst. Ben jij een teamplayer en een commercieel talent? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In deze rol bied jij directe commerciële en technische ondersteuning aan onze accountmanagers in de buitendienst. Je hebt een veelzijdige functie waarbij je naast je collega’s van de buitendienst ook klanten en prospects adviezen geeft over technische oplossingen zodat zij tot de juiste productkeuze van Pepperl+Fuchs komen. De verhouding techniek/commercieel in deze functie is circa 40/60.

Je belangrijkste werkzaamheden bestaan uit:

 • Het voeren van commerciële gesprekken (telefoon of mail);
 • Het opstellen en (mede) opvolgen van offertes;
 • Het aannemen en verwerken van orders i.s.m. de orderadministratie;
 • Het verantwoordelijk zijn voor een juiste opvolging en begeleiding van projecten;
 • Het uitwerken van rapportages van de buitendienst verkopers;
 • Het regelmatig overleg voeren met collega’s van het hoofdkantoor;
 • Het actief zoeken naar nieuwe projecten en mogelijkheden om verkopen te realiseren;
 • Het (mede) opvolgen van marketingactiviteiten.

Je rapporteert in deze functie aan de coördinator binnendienst.

Functie eisen: 
 • Minimaal een afgeronde MBO+ technische opleiding richting Electrotechniek, Werktuigbouwkunde, Mechatronica of vergelijkbaar;
 • Minimaal 2 jaar commerciële ervaring in een industriële omgeving;
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in verband met internationale contacten;
 • Bij voorkeur woonachtig binnen een straal van 40km van Den Bosch.

Als persoon ben je van nature flexibel, gedreven en enthousiast. Daarnaast ben je communicatief vaardig op verschillende niveaus, proactief en een echte teamplayer. Jij weet prioriteiten te stellen en bent altijd bereid om de best mogelijke oplossingen voor onze opdrachtgevers te bedenken.

Bedrijfsprofiel: 

Pepperl+Fuchs is een wereldwijd begrip als toeleverancier voor de industrie met twee divisies: enerzijds ‘Factory Automation’ die industriële sensoren en sensorsystemen levert, en anderzijds ‘Process Automation’, gespecialiseerd in beveiligingstoepassingen voor explosiegevaarlijke productieprocessen.

We zijn een internationale groep met het hoofdkantoor in Mannheim, en wereldwijd meer dan 80 vestigingen en diverse productielocaties in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Wereldwijd telt Pepperl+Fuchs meer dan 5.600 medewerkers.

In Nederland is Pepperl+Fuchs gevestigd in Den Bosch en telt 20 medewerkers. Het bedrijf onderscheidt zich door topkwaliteit, serviceverlening en innovatie. We zijn constant in beweging en aan het zoeken naar uitbreidingen voor ons productenpakket.

Ter versterking van het binnendienst team zijn wij, voor de divisie Factory Automation, op zoek naar een enthousiaste fulltime technisch commercieel medewerker binnendienst.

Het team bestaat op dit moment uit 6 personen waarvan 1 afdelingscoördinator.

Arbeidsvoorwaarden: 

Werken bij Pepperl+Fuchs betekent een stabiele functie in een professionele, innovatieve omgeving met kwalitatieve hoogwaardige producten. Je komt rechtstreeks in dienst bij Pepperl+Fuchs en werkt in een informeel team met enthousiaste, gepassioneerde collega’s, waar je eigen ontwikkeling door middel van training en opleiding wordt gestimuleerd.

Bij de vacature hoort een bruto maandsalaris van € 2.300 tot € 2.900, afhankelijk van opleiding en ervaring. Pepperl+Fuchs biedt daarnaast een substantiële bonusregeling die afhankelijk is van het verkoopresultaat.
Je salaris wordt aangevuld met een goede pensioenregeling en 40 vakantie- / ADV-dagen. Een reiskosten- of openbaar vervoer vergoeding behoort tot het standaard pakket.

Sollicitatieprocedure: 

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Marcel Tibosch, Sales Manager Nederland via 073 7507107. Je sollicitatie mag je versturen via de volgende link.

Wil je meer weten over ons bedrijf? Kijk dan op www.pepperl-fuchs.com.

Primatch ondersteunt Pepperl+Fuchs  bij de werving van deze vacature. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: technisch, commercieel, binnendienst, adviseur, verkoop, verkoopadviseur, acquisitie, MTS, HTS, elektrotechniek, werktuigbouwkunde, elektronica, mechatronica, industrie, sensoren, sensorsystemen, Den Bosch, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Breda, Eindhoven, Noord-Brabant.