Accountmanager Marine Coatings regio Rotterdam

Accountmanager Marine Coatings Benelux

Dienstverband:

Opleidingsniveau:

Provincie:

Plaats:

Branche:

Functie omschrijving: 

HBO’er met commerciële ervaring binnen de scheepvaartindustrie versterkt onze positie.

Full-time sales-positie met omzetverantwoordelijkheid bij een wereldwijd leidende organisatie in coatings.

AkzoNobel’s Marine & Protective Coatings (MPC) bieden bescherming tegen de meest extreme omstandigheden. Ze worden toegepast bij supertankers, luxe superjachten, offshore platforms en chemiefabrieken, maar ook bij beroemde constructies als The London Eye en de Sydney Harbour Bridge. Ons assortiment omvat uiteenlopende coatings, verven, brandwerende producten en antifoulings van het wereldmerk ‘International®’. Door innovatie en continue verbeteringen slagen wij er in de verwachtingen van onze klanten steeds weer te overtreffen, waarbij we steeds voldoen aan de wettelijke vereisten.

Voor de afdeling Marine Coatings van onze MPC-organisatie, gevestigd in Rhoon, hebben wij de volgende functie vacant:

Accountmanager Marine Coatings

In deze functie onderhoud je duurzame relaties met topaccounts binnen de scheepvaartindustrie, waarbij je verantwoordelijk bent voor het realiseren van verkooptargets en winstoptimalisatie bij deze accounts. Je analyseert de wensen van je klanten en doet voorstellen voor producten, waarbij je ook de contractonderhandelingen voert en de prijzen en condities vaststelt. Van belang hierbij is dat je continu op de hoogte bent van relevante marktontwikkelingen en trends, zowel bij (potentiële) afnemers als bij concurrenten. Op grond van deze ontwikkelingen en je salestargets stel je rolling forecasts op en maak je verkoopprognoses. Door je proactieve houding ben je in een vroeg stadium op de hoogte van nieuwe projecten bij topaccounts, waarin mogelijk een rol voor AkzoNobel is weggelegd. Hierbij maak je plannen over de juiste aanpak en schakel je de juiste collega’s in bij de vormgeving van technische- en commerciële voorstellen en projectonderhandelingen. Je stelt conceptprojectspecificaties op voor verfsystemen en applicaties en accordeert de door de Technisch Inspecteur opgestelde projectspecificaties.

Bij de introductie van nieuwe producten zorg je ervoor dat je goed geïnformeerd bent en informeer je op jouw beurt je klant via bedrijfsbezoeken, maar ook via beurzen en seminars.

Je denkt na over en zet stappen op het gebied van verbeteringen en vernieuwingen in de wijze van verkoop en de leveringsvoorwaarden. Hierbij houd je ook het betalingsgedrag in het oog en stel je optimalisatiemaatregelen voor indien nodig. Een en ander leg je periodiek vast.

Functie eisen: 
  • Opleiding of werkervaring op HBO-niveau met relevante commerciële werkervaring;
  • Je bent commercieel, gedreven, zelfverzekerd, representatief en proactief;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve eigenschappen (in Nederlands en Engels) , in woord én geschrift. Het geven van presentaties is geen probleem;
  • Je bent een goede relatiebouwer, zowel met klanten als met collega’s.
  • Je bent analytisch sterk en beschikt over doorzettingsvermogen en goede onderhandelingsvaardigheden;
  • Gezien je werkterrein woon je bij voorkeur in het westen van het land.
Bedrijfsprofiel: 

AkzoNobel maakt essentiële producten die inspireren en het dagelijks leven prettiger maken. Als internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën leveren we essentiële ingrediënten, essentiële bescherming en essentiële kleuren voor consumenten en industrie wereldwijd. We hebben een rijke geschiedenis en zijn pioniers in duurzame technologie en innovatieve producten, die tegemoet komen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet en tegelijkertijd het leven makkelijker maken. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben 45.000 medewerkers in 80 landen. Tot onze merken behoren bekende namen als Flexa, Alabastine, Sikkens en Jozo. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Van daaruit zetten we ons in om steden en omgevingen levendiger te maken, te beschermen, en kleur te geven.

Arbeidsvoorwaarden: 

AkzoNobel is een van de boeiendste werkgevers van Nederland voor wie een carrière ambieert in Sales. We geven je alle ruimte om je eigen ideeën in de praktijk te brengen en zullen je steeds uitdagen nóg een stap verder te gaan. Een afgebakend loopbaanpad kunnen we je niet bieden. Je zult je bij ons kunnen ontwikkelen aan de hand van je eigen wensen en interesses. Richting een meer internationale carrière, of juist in de breedte binnen je eigen markt. Bovendien heb je vanaf deze positie een uitstekend uitzicht op alle andere commerciële kansen binnen onze organisatie. Niet voor niets is onze belofte: AkzoNobel - Where your ideas go far.

Sollicitatieprocedure: 

Spreekt deze veelzijdige functie je aan? Neem voor meer informatie contact op met Roy Tholen, Talent Recourcing Partner, telefoon (088) 010 6789, optie 2. Je sollicitatie ontvangen we graag via onze site www.akzonobel.nl/careers, referentie 16000791 of klik op de 'Solliciteer' button.

Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Rhoon, Sales consultant, Relatiebeheerder.