Account Manager Industry regio Dordrecht

Account Manager Industry / Yacht Paints

Dienstverband:

Opleidingsniveau:

Provincie:

Plaats:

Branche:

Functie omschrijving: 

Topkwaliteit lakken verkopen aan industriële ondernemingen en jachtenbouwers in de regio groot Rotterdam.

MBO(+) commercieel expert in (industriële toepassing van) coatings kan bij ons bouwen aan nieuwe en bestaande zakelijke relaties op basis van productkennis en advies. Jij weet uit ervaring hoe boeiend dat is.

AkzoNobel Decorative Paints brengt kleur in je leven, met een breed gamma producten voor decoratie en bescherming, binnen en buiten. Ons assortiment omvat verven, lakken en beitsen, maar ook producten voor de voorbehandeling (pre-deco) van hout en metaal. Als experts in kleur streven we er naar al onze klanten – van professionele schilders tot enthousiaste doe-het-zelvers – te voorzien van de allerbeste producten en het advies voor een perfecte afwerking van hun project. De afdeling Sales Industrie- en Jachtlakken verkoopt coatings ter bescherming en verfraaiing van diverse ondergronden in de metaal- en houtindustrie. Voor deze afdeling zijn wij nu op zoek naar een commercieel sterke adviseur (MBO+niveau) met verstand van lakken, die onze klanten in de regio Groot Rotterdam gaat adviseren als

Accountmanager Industrie- en Jachtlakken

Dit is een veelzijdige sales-functie waarbij je naast het onderhouden van bestaande relaties op zoek zult gaan naar nieuwe klanten in je regio. Je stelt een marktbewerkingsplan op, initieert nieuwe relaties en bouwt bestaande deals uit, met een doelstelling van circa 1,1 miljoen omzet en 500 à 600 klantbezoeken per jaar. Je zult dan ook je business trips goed moeten plannen om je dagen efficiënt te vullen. Dat betekent óók slim gebruik maken van telefoon, mail en tele-conferencing. En van het CRM-systeem, dat je helpt je acties effectief in te zetten op de juiste klanten(groepen).
Het is in deze functie belangrijk dat je verkoopt vanuit expertise en advies. Dit betekent dat je demonstraties zult geven van de juiste toepassing van de lakken (vaak spuitwerk). Waarbij je zo nodig - en zeker in geval van conflicten over de kwaliteit - ook onze eigen technisch experts betrekt. Vanzelfsprekend zit er ook een administratieve kant aan je werk, met contracten en prijsafspraken vastleggen, betalingsafspraken bewaken en intern rapporteren.

Functie eisen: 
  • MBO+ werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar ervaring in een relevant marktsegment;
  • Expertise in applicatietechnieken en verfsystemen in de (jacht)industrie;
  • Sterke salesvaardigheden, prospecting en relatiemanagement;
  • Vermogen klantbehoeften te identificeren en klanttevredenheid te optimaliseren;
  • Relatiebouwer op diverse niveaus bij de klant, van directie tot (verf)technici;
  • Sterke onderhandelaar, in staat een deal te sluiten en vast te leggen;
  • Goede presentator die de producten overtuigend kan demonstreren;
  • Communicatief sterke, sociale, humorvolle en simpelweg aardige doorzetter;
  • Je wilt graag in de regio Rotterdam wonen en werken.
Bedrijfsprofiel: 

AkzoNobel maakt essentiële producten die inspireren en het dagelijks leven prettiger maken. Als internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën leveren we essentiële ingrediënten, essentiële bescherming en essentiële kleuren voor consumenten en industrie wereldwijd. We hebben een rijke geschiedenis en zijn pioniers in duurzame technologie en innovatieve producten, die tegemoet komen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet en tegelijkertijd het leven makkelijker maken. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben 45.000 medewerkers in 80 landen. Tot onze merken behoren bekende namen als Flexa, Alabastine, Sikkens en Jozo. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Van daaruit zetten we ons in om steden en omgevingen levendiger te maken, te beschermen, en kleur te geven.

Arbeidsvoorwaarden: 

Dit is een boeiende baan voor een ervaren industrieel schilder of spuiter met de nodige verkoopervaring in de buitendienst (of voor een rasverkoper met kennis van industriële verftoepassing) die graag in de B2B verfverkoop wil werken in Groot Rotterdam. Wij gaan je stevig begeleiden en ondersteunen, maar bieden je ook de ruimte om zelfstandig je functie in te vullen en je verder te ontwikkelen. AkzoNobel is een innovatief bedrijf, waar je het met hard werken en positief, toekomstgericht denken heel ver kunt schoppen.

Sollicitatieprocedure: 

Neem voor meer informatie contact op met Roy Tholen, Talent Resourcing Partner, telefoonnummer (088) 0106789 # 2. Je sollicitatie ontvangen we graag via onze website www.akzonobel.nl/careers, referentie 1600078Z. Of klik op de 'Solliciteer' button. Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.